Zoeken

Casablanca onder water, nog meer instortingen

2 november 2012 - 10:27 - Marokko

©

Casablanca staat sinds het Offerfeest onder water door de zware regenbuien. In de nacht van dinsdag op woensdag viel er meer dan 50 mm regen, wat voor paniek zorgde bij bewoners van vervallen huizen.

Hele wijken werden overspoeld. De oude Medina, Derb Sultan en andere wijken van de metropool staan volledig onder water. Zelfs de nog ongebruikte trambaan is overstroomd.

Tientallen mensen wiens huizen op instorten staan, werden hierdoor gedwongen hun woningen te verlaten en hun toevlucht te zoeken bij de buren of familie.

In minder dan twee dagen stortten er zeker vijf huizen in, in de oude medina van Casablanca. Twee mensen kwamen daarbij om.

De slachtoffers klagen over de onverschilligheid van de autoriteiten. Honderden bewoners van de oude stad hebben woensdag het verkeer op de Boulevard Moulay Youssef geblokkeerd, in de hoop de aandacht te trekken van Koning Mohammed VI, die zich in Casablanca bevindt.

In Casablanca, dat volgens de OESO bedreigd wordt door overstromingen, erosie en kustoverstromingen, zijn 33.000 mensen het slachtoffer van overstromingen bij de minste regen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team