Zoeken

Casablanca zet drones in voor toezicht op openbare ruimtes

23 november 2023 - 23:00 - Marokko

©

De Wilaya van Casablanca-Settat voert momenteel een operatie uit om openbare ruimtes en gevaarlijke woningen die illegaal bezet worden, te ontruimen. Hierbij worden nu ook drones ingezet.

De strijd tegen de illegale bezetting van openbare domeinen en gevaarlijke woonomstandigheden is een speerpunt voor de Wilaya van Casablanca-Settat. Drones worden nu gebruikt om gebieden te identificeren die geteisterd worden door illegale bezetting van openbare ruimtes, ongeautoriseerde markten, ongezonde woonomstandigheden en verzamelplaatsen voor door dieren getrokken karren.

Lees ook: Casablanca zegt definitief vaarwel tegen paardenkarren

De drones stellen de autoriteiten in staat om een rijke database op te bouwen met afbeeldingen en precieze coördinaten, meldt Assabah. Met behulp van deze gegevens kunnen de autoriteiten hun interventies beter richten en hun operaties op het terrein coördineren.

Lees ook: Casablanca: opgelet voor vlees

Zo werd medio november ingegrepen in de wijken van de oude medina van Casablanca, waar meerdere niet-geautoriseerde markten spontaan waren opgezet, met verkopers in het midden van de straten. De autoriteiten hebben ook een boerderij ontdekt die zonder vergunning voor veeteelt werd gebruikt en verschillende niet-geautoriseerde winkels gesloten die gespecialiseerd waren in de verkoop van fruit en groenten. Daarnaast is er een illegale markt gesloopt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team