Zoeken

Marokko: grootschalige acties om openbare ruimte te bevrijden

19 februari 2024 - 07:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten voeren grootschalige acties uit om de openbare ruimte te bevrijden van illegale bezetting. In verschillende regio’s van het koninkrijk werden nieuwe sloopoperaties gelanceerd.

Twee sloopacties werden onlangs onder leiding van de lokale autoriteiten in Marrakech uitgevoerd. De eerste ontruimingsactie vond plaats bij de ingang van de Begraafplaats der Martelaren die leidt naar het Salomonpaleis. Drie tenten van handelaars in tweedehandsgoederen werden verwijderd. Deze waren eerder al in beslag genomen, maar door de handelaars opnieuw geplaatst, meldt Kech24.

Lees ook: Tanger maakt voetpaden vrij en niet iedereen is er blij mee

Ook de informele markt achter de Bab Doukkala taxistandplaats werd ontruimd. 28 kisten met groenten, 78 lege kisten en twee kruiwagens werden in beslag genomen en ter plekke vernietigd met een bulldozer. Twee vrachtwagens met tweedehandsgoederen en schroot werden in beslag genomen en drie tenten werden verwijderd.

Lees ook: Marokkaanse autoriteiten slopen illegaal gebouwde strandhuizen en restaurants

De tweede actie richtte zich op de Al-Taqaddoumstraat, waar al meer dan 10 jaar sprake is van illegale bezetting van de openbare ruimte door verkopers. Damesondergoed, winkelborden, ijzeren palen en mannequins voor het tentoonstellen van kleding werden in beslag genomen. Ook een oude, in cement gefixeerde kar van een schoenmaker die al meer dan 10 jaar in gebruik was, en 20 ijzeren vaten met cement die op de stoep waren geplaatst om de ruimte te bezetten, werden verwijderd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team