Zoeken

Miljoenenoplichting in vastgoedsector Casablanca

17 juni 2024 - 08:50 - Marokko

©

Mohamed H., een vastgoedpromotor in Casablanca, is vorige week gearresteerdvoor het uitschrijven van een tiental ongedekte cheques aan klanten en partners.

De rechtbank van Casablanca besloot de vastgoedmagnaat in voorlopige hechtenis te nemen nadat verschillende bedrijven en personen een klacht tegen hem hebben ingediend. Ze beschuldigen hem ervan ongedekte cheques te hebben uitgegeven.

Lees ook: Marokko: tips om oplichting bij vastgoed te voorkomen

Op 10 juni diende een bedrijf een klacht in tegen de verdachte omdat hij een ongedekte cheque van 1,2 miljoen dirham had uitgegeven, meldt Hespress. In een andere klacht, ingediend op 28 mei, beschuldigt een partner van Mohamed H. hem ervan een ongedekte cheque van 852.000 dirham te hebben uitgegeven.

Deze laatste klager diende een tweede klacht in tegen de verdachte. Hij zou hem 10 miljoen dirham hebben betaald voor een handelstransactie dat nooit plaatsvond. Hij vraagt het parket om een ​​arrestatiebevel tegen de vastgoedmagnaat uit te vaardigen.

Lees ook: Vastgoedmagnaat in Casablanca verraden door ongedekte cheques

Naar aanleiding van deze klachten beval de procureur des konings bij de rechtbank van eerste aanleg van Ain Sebaa in Casablanca de inhechtenisneming van Mohamed H. voor het uitschrijven van ongedekte cheques met een totale waarde van meer dan 4 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team