Zoeken

Casablanca komt in actie tegen bedluizen

8 oktober 2023 - 10:00 - Marokko

©

De stad Casablanca neemt maatregelen in de strijd tegen schadelijke insecten, waaronder bedluizen die onlangs in Frankrijk zijn gesignaleerd.

De Lokale Milieuontwikkelingsmaatschappij van Casablanca heeft opdracht gekregen om sterilisatiecampagnes op te zetten, met name in de wijken van de oude medina en Darb al-Sultan, meldt Hespress.

Lees ook: Marokko verscherpt grenscontroles na uitbraak bedluizen in Frankrijk

Moulay Ahmed Afilal, locoburgemeester verantwoordelijk voor hygiëne, benadrukt dat deze maatregelen vooral preventief zijn. Ze maken deel uit van een algehele strategie om insecten en andere plaagdieren te bestrijden die zich zouden kunnen vermenigvuldigen door de snelle bevolkingsgroei in de stad. Er wordt vooral gefocust op knaagdieren, muggen en muggenlarven.

Lees ook: Boot uit Frankrijk vast in Tanger Med door bedluizen

Deze acties komen op een gespannen nationaal moment. Het ministerie van Gezondheid en Sociale Bescherming doet er alles aan om de invoer van bedwantsen op het grondgebied te voorkomen. Dit volgt op een waarschuwing van de havenautoriteiten van Tanger Med over de mogelijke aanwezigheid van deze insecten aan boord van boten afkomstig uit Frankrijk, dat kampt met een uitbraak van bedluizen.

Bladna.nl