Zoeken

Marokko beperkt import van bepaalde producten door Marokkaanse diaspora

12 november 2023 - 16:00 - Marokko

©

Vanwege de verspreiding van bedwantsen in sommige Europese landen, waaronder Frankrijk, versterkt Marokko het toezicht aan de grenzen. Een specifieke beslissing is in deze context genomen.

De import van tapijten, lakens, dekens, houten meubels, meubelproducten, parket en tweedehands huishoudelijke apparaten, door Marokkanen die in het buitenland wonen (MRE) en andere reizigers, is nu onderworpen aan een speciale toestemming. Dit heeft het ministerie van Industrie en Handel besloten na overleg met het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Bescherming, meldt SNRT News. Deze beslissing is van kracht sinds 30 oktober.

Lees ook: Marokko: boten uit Frankrijk systematisch gecontroleerd

Begin oktober bevestigde het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Bescherming de afwezigheid van een bedwantsenuitbraak in Marokko. De gezondheidstoezicht aan de grenzen werd versterkt, een follow-up werd opgezet in risicogebieden en aanbevelingen voor reizigers zijn op de website van de afdeling gepubliceerd. Het ministerie heeft ook een toezichtplan geactiveerd voor de vroege detectie van eventuele incidenten en adviseert met name om de aankoop van matrassen, meubels of tweedehands kleding uit door bedwantsen getroffen regio’s te vermijden.

Lees ook: Marokko verscherpt grenscontroles na uitbraak bedluizen in Frankrijk

Frankrijk is een van de Europese landen die het meest getroffen zijn door de verspreiding van bedwantsen. Deze insecten zijn hematofaag: ze zuigen bloed van hun gastheer, wat resulteert in kleine rode beten, vaak gegroepeerd, op de huid. Deze kunnen jeuk veroorzaken. Ze worden overgedragen via stof – dus kleding – en nestelen zich in bedden, waar ze zich uitzonderlijk snel voortplanten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team