Zoeken

Ratten en muggen overspoelen Tanger

30 november 2023 - 12:00 - Marokko

©

Als reactie op de toenemende overlast van ratten en muggen in Tanger, hebben de stadsautoriteiten 2 miljoen dirham vrijgemaakt om een ongediertebestrijdings- en insectenverdelgingscampagne te financieren.

Het einde van het gebruik van insecticiden sinds afgelopen zomer heeft geleid tot een toename van muggen, vooral in de wijken nabij het strand, waterlopen en groene zones, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Slangen en schorpioenen zorgen voor chaos in Fez

De inwoners van Tanger, overweldigd door de situatie, hebben de lokale autoriteiten gewaarschuwd. Deze hebben op hun beurt het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer van de stadsreiniging opgedragen om passende maatregelen te nemen.

Lees ook: Casablanca gaat strijd aan met ratten

Ondanks dat het bedrijf in zijn jaarlijkse actieplan maatregelen tegen de verspreiding van ongedierte had opgenomen, liep de uitvoering van het programma vertraging op door een gebrek aan financiering, aldus de krant. Het bedrijf werkt nu, in samenwerking met het gemeentelijk bureau voor hygiëne, aan een campagne voor ongediertebestrijding en insectenverdelging in de zwaarst getroffen gebieden van de stad.

Bladna.nl