Zoeken

Overstromingen in Tanger: chaos na zware regenval (video)

21 oktober 2023 - 20:00 - Marokko

©

Extreme weersomstandigheden hebben Tanger veranderd in een openluchtzwembad na een onverwachte en hevige regenval op donderdagavond. De regenbuien zetten meerdere wijken onder water, waardoor de civiele beschermingsdiensten snel moesten handelen.

De zware regenval trof op donderdagavond verschillende provincies in Marokko, ook Tanger, waar de neerslag hele straten in grote waterplassen veranderde. Vooral in de wijken Bni Makada en El Aouama leidde de regen, verergerd door verstopte rioleringskanalen, tot overstroomde straten. Vergelijkbare taferelen waren te zien in de wijken Dradeb en Tanja Balia.

Lees ook: Marokko: nieuwe weerswaarschuwing

De inwoners van de kuststad hebben kritiek geuit op Amendis, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor waterbeheer en -distributie in Tanger. Volgens hen heeft het bedrijf nagelaten preventieve maatregelen te nemen, zoals het reinigen van de rioleringen, wat bijdroeg aan de overstromingen.

De lokale autoriteiten en civiele beschermingsdiensten hebben snel gereageerd. Er werden verschillende maatregelen genomen om de gevolgen van de overstromingen het hoofd te bieden, inclusief het schoonmaken van de verstopte rioleringen.

Lees ook: Luchthaven Oujda bleef draaien ondanks overstromingen

Op woensdag had de Marokkaanse weerdienst een waarschuwing met code oranje uitgegeven voor de provincies Larache, Fahs-Anjra, Tanger-Assilah, Tetouan, Mdiq-Fnideq, Ouezzane en Chefchaouen vanwege hevige regenval (35-75 mm) van donderdag 18.00 uur tot vrijdag 3.00 uur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team