Zoeken

Boot uit Frankrijk vast in Tanger Med door bedluizen

3 oktober 2023 - 17:00 - Marokko

©

De autoriteiten van Tanger Med hebben alarm geslagen na de ontdekking van een grote hoeveelheid bedluizen op een veerboot afkomstig uit het Franse Marseille.

Het surveillancesysteem bevestigde de aanwezigheid van bedluizen, wat leidde tot de toepassing van een strikt protocol: desinfectie en grondige reiniging van zowel het schip als de lading voordat passagiers aan boord worden toegelaten, meldt Hespress.

Lees ook: Boot Marseille-Tanger Med geteisterd door bedluizen

Deze actie maakt deel uit van het voortdurende toezicht van de haven, gericht op het voorkomen van de verspreiding van deze invasieve insecten. Wetenswaardig is dat Frankrijk momenteel kampt met een grote uitbraak van bedwantsen, die voornamelijk het openbaar vervoer en openbare plaatsen in grote steden treft.

Lees ook: Veranderingen voor boot tussen Spanje en Marokko

Vanwege de toenemende dreiging van deze parasieten heeft de Franse regering deze week een vergadering gepland. Tijdens deze meeting moet een actieplan worden opgesteld om de alarmerende toename van bedwantsen te bestrijden, waargenomen op uiteenlopende plekken zoals bioscopen, treinen, de Parijse metro en zelfs de luchthaven van Roissy.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team