Zoeken

Verkiezingen Marokko: Abdelilah Benkirane zorgt voor verrassing

4 augustus 2021 - 19:40 - Marokko

©

Abdelilah Benkirane, voormalig regeringsleider en oud-secretaris-generaal van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD), ziet af van zijn kandidatuur voor de parlementsverkiezingen van 8 september 2021.

Abdelilah Benkirane is geen kandidaat tijdens de volgende parlementsverkiezingen. "Ik doe niet mee aan de verkiezingen. (...) Ik verontschuldig mij voor de weigering van deze kandidatuur", vertelde de voormalige regeringsleider aan Le360. Hij voegde eraan toe dat het algemeen secretariaat van de partij reeds enkele dagen geleden van dit besluit op de hoogte is gebracht. Het "verleden ligt achter ons en de toekomst behoort aan de jeugd toe. Het zijn andere tijden," lichtte hij zijn beslissing toe.

Lees ook: Aziz Akhannouch stelt zich kandidaat voor burgemeester van Agadir

Gisteren ontkende de huidige secretaris-generaal van de PJD, Saadeddine El Othmani, dat de kandidatuur van Benkirane door sommige partijleden niet op prijs zou worden gesteld. Tijdens de laatste plaatselijke algemene vergadering van de PJD in Salé, hebben 21 van de 24 aanwezige leden Abdelilah Benkirane aangewezen als lijsttrekker van de partij in het kiesdistrict van de stad.

Overeenkomstig de interne regels van de islamistische partij, kan de Algemene Vergadering drie kandidaten voordragen aan het secretariaat-generaal, dat dan een definitieve keuze maakt. Naast Benkirane, heeft de Algemene Vergadering ook de voorzitter van de PJD-fractie in de Kamer van Afgevaardigden, Nabil Chikhi, en Aziz Ben Brahim aangewezen als lijsttrekkers in Salé.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team