Zoeken

Ryad (4) overleeft brute aanval door pitbull in Brussel

12 september 2022 - 11:00 - Wereld

©

Maandag werd Ryad, een 4-jarige jongen, brutaal aangevallen door een pitbull in de Brusselse gemeente Koekelberg.

Ryad was net thuisgekomen van school. Hij was op weg naar de karateles toen de pitbull van zijn buurman zijn pad kruiste. De onaangename ontmoeting vond volgens RTL plaats toen Ryad en zijn moeder uit hun flat op de benedenverdieping kwamen. De hond kwam op hen afgerend zonder dat ze wisten hoe zichzelf te beschermen. Aan dit incident heeft het jonge slachtoffer fysieke en emotionele schade overgehouden.

Lees ook: Marokko verscherpt sancties tegen eigenaren gevaarlijke honden

"Die hond kwam de flat binnen en wou onze zoon letterlijk verslinden. Mijn vrouw weerde hem af, maar hij bleef terugkomen en beet in de benen, buik en handen van Ryad. Ze kon helemaal niets doen, ze probeerde alleen zijn gezicht en nek te beschermen," vertelt Mustapha, de vader van Riyad, aan RTL.

Ondanks de inspanningen van zijn moeder om hem te beschermen, heeft Ryad veel verwondingen opgelopen. "Hij kan niet normaal bewegen en moest acht hechtingen hebben. En op zijn dij heeft hij een derdegraads wond," zegt zijn vader, die benadrukt dat hij gedwongen is in een rolstoel te zitten.

Lees ook: Gevaarlijke honden vanaf vandaag verboden in Marokko

De burgemeester van Koekelberg, Ahmed Laaouej, stelde in een verklaring dat hij "een politiebevel had uitgevaardigd om de hond te vangen". "Intussen hebben de plaatselijke politie en de hondenbrigade de hond te pakken gekregen. Hij wordt nu onderzocht door een dierenarts om de volgende stappen te bespreken. Ik wil hen hiervoor hartelijk danken, want het is altijd een moeilijke klus. We hebben zeer strenge gemeentelijke regels voor potentieel gevaarlijke honden. De eigenaar heeft deze niet nageleefd, zodat nu een administratieve procedure zal worden ingeleid," verduidelijkte hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team