Zoeken

Nouha (16) door agressieve rottweiler aangevallen op Antwerpse kermis

2 juni 2023 - 19:00 - Wereld

©

De 16-jarige Nouha Bekkaoui uit Wommelgem werd afgelopen zaterdag op de Sinksenfoor in Antwerpen aangevallen door een loslopende rottweiler. In een video die ze op TikTok plaatste, is te zien hoe ze daarbij verschillende wonden opliep.

Nouha was samen met haar oudste zus, broers en enkele neven naar het openingsweekend van de Sinksenfoor getrokken om plezier te maken, maar dat liep mis. "Zaterdagavond rond 23 uur kwamen we toe op de foor en nog geen uur later werd ik plots aangevallen door een hond", vertelt ze in Het Nieuwsblad. "De loslopende rottweiler kwam plots uit een steegje en begon achter mij te lopen. Vervolgens beet die in mijn arm waardoor ik ben gevallen. De hond bleef maar bijten. Op het einde beet hij zelfs in mijn hoofd."

Lees ook: Meisje (5) door zwerfhonden doodgebeten in Agadir

Naar haar gevoel werd ze zo’n minuut lang aangevallen. "Het heeft lang geduurd vooraleer er hulp aankwam, want het baasje was zelf ook hulp aan het zoeken. De hond viel iedereen aan die mij probeerde te helpen. Het baasje bleef zijn naam roepen, maar hij luisterde niet", vertelt het tienermeisje. Nouha werd daarna naar de EHBO-post op de Sinksenfoor gebracht en later met een ambulance naar het Stuivenbergziekenhuis. Ze had een zware hersenschudding, kneuzingen en andere verwondingen. "Ik krijg binnenkort psychologische begeleiding. Sinds het voorval van zaterdag durf ik zelf niet meer in de buurt te komen van mijn eigen honden, want ik heb zelf rottweilers en pitbulls. Ik moet mijn band met honden weer opbouwen."

Lees ook: Marokkaan redt meisje van aanval door hond in Spanje

Nouha is niet boos op de eigenaar van de hond. "Hij heeft zichzelf aangegeven, anders gingen we nooit weten wie het is. Bovendien neemt hij nog elke dag contact op met ons, om te vragen hoe het gaat met me. Er zijn ook verschillende juwelen stukgegaan, daarvoor heeft hij ook contact opgenomen met zijn verzekeraar. Vanuit religieus standpunt geloof ik zelfs dat dit met een reden gebeurt. Een tweede keer Sinksenfoor zit er dit jaar niet meer in voor mij, want ik ben er nog steeds van aan het bekomen. Ik ga enkel nog naar buiten om medische redenen", aldus Nouha.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team