Zoeken

Marokkaan die baby uit flat gooide in Rotterdam voor de rechter

14 september 2022 - 10:00 - Wereld

©

Op maandag eiste het Openbaar Ministerie in Rotterdam een celstraf van 27 maanden tegen een 45-jarige Marokkaanse man die op 5 januari 2019; zijn eenjarig zoontje van de eerste verdieping van een flat in Ridderkerk gooide.

Omwonenden van de flat hoorden die avond de moeder van het kindje roepen en meerdere getuigen zagen het koppel op de galerij van de flat staan. De vrouw haastte zich daarna naar beneden, waar het kindje in het gras lag. Vader Mohamed el K. zou het jongetje eerst gewurgd hebben tot hij niet meer bewoog, schrijft het AD.

Lees ook: Nederland zet Marokkaan uit die baby uit flat gooide

Het Openbaar Ministerie vindt dat de 45-jarige verdachte uit Ridderkerk moet worden veroordeeld voor poging doodslag. "Dat er geen blijvend letsel is bij het kind is een kwestie van geluk en niet te danken aan de verdachte. Dat hij zijn vrouw heeft beschuldigd, nemen wij hem kwalijk."

Lees ook: Marokkaan in Duitsland vermoordt zoontje (3) en springt uit raam

Maar de vader beweert dat hij het kind niets heeft aangedaan en claimt dat hij degene is die door zijn vrouw werd mishandeld. "Ik was bang voor haar", zo vertelde hij in de rechtbank. Mohamed el K. werd in eerste instantie ook vervolgd voor eerdere mishandelingen van zowel zijn vrouw als zijn zoon, maar het Openbaar Ministerie ziet daarvoor te weinig bewijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team