Zoeken

Vrienden in Antwerpen vermoorde Marokkaanse woedend

9 september 2022 - 14:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Vrienden en kennissen van de 52-jarige Marokkaanse vrouw die woensdagavond op het Kiel in Antwerpen werd neergestoken, zijn woedend. De tragedie had volgens hen voorkomen kunnen worden. Een paar maanden geleden vond er namelijk al een steekincident plaats tussen het slachtoffer en de verdachte. Het parket spreekt van wederzijdse feiten.

De buurt is geschokt door de dood van de Marokkaanse vrouw. Heel wat bewoners uit de omgeving waren woensdagavond aanwezig op de plaats van delict. Ze zeggen woedend te zijn over de tragische gebeurtenis, omdat het volgens hen niet de eerste keer is dat de vrouw neergestoken wordt. "Hij stak haar in juni al eens in het gezicht, wat ze overleefde", vertelt een kennis in Het Nieuwsblad.

Lees ook: Marokkaanse vrouw doodgestoken in Antwerpen

De 62-jarige ex-partner van de vrouw gaf zichzelf in juni meteen na de feiten aan op het politiekantoor. Dat deed hij na de steekpartij van woensdag ook. Het parket bevestigt het eerdere incident, maar zegt dat ze elkaar in juni hadden aangevallen. "Zowel de vrouw als de man hadden toen snijwonden", aldus het parket.

Lees ook: Marokkaanse vrouw op straat doodgestoken in Londen

De ouders van de vrouw wonen in hetzelfde appartementsgebouw als het slachtoffer. "Ze was een levendige en zeer geliefde vrouw, die met heel veel liefde voor haar mindervalide dochter zorgde", vertelt een vriendin. "Ik kwam haar regelmatig tegen in de trappenhal, ze vroeg me altijd direct hoe het met mijn ouders ging. Ik zal onze gesprekjes missen", aldus een buurvrouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team