Zoeken

Britse en Marokkaanse parachutisten oefenen in Sahara (video)

1 december 2022 - 08:00 - Marokko

©

Om vitale voorraden te droppen voor Britse soldaten op de grond in het kader van oefening Jebel Sahara, vloog een A400M Atlas transportvliegtuig van Oxfordshire vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Marokko.

Om voedsel te droppen voor Britse soldaten in een kleine regio nabij Marrakech is een Airbus A400M opgestegen van RAF Brize Norton Airport en heeft het 2200 kilometer afgelegd. De Britse parachutisten van het ’2 Para’-regiment hebben de pakketten, bekend als Container Delivery Systems (CDS), na de landing opgepikt in het kader van oefening Jebel Sahara.

Lees ook: FAR en Franse Alpenjagers tijdens de oefeningen (foto’s)

"Soldaten van 47ᵉ Squadron, Despatch Squadron van de Britse luchtmacht gebruiken normaliter de RAF Globemaster (C-17) en Hercules (C-130 J) vliegtuigen om troepen of burgers in dringende nood te bevoorraden", aldus een verklaring van de Britse Royal Air Forces.

Lees ook: Marokkaanse en Britse troepen oefenen samen (foto’s)

Deze pakketten bevatten verschillende soorten hulpgoederen, waaronder een quad, een aanhangwagen en voedsel. Deze oefening werd door de Britse parachutisten uitgevoerd samen met troepen van de 2ᵉ Parachutisten infanteriebrigade van Marokko. Tijdens de drie weken durende oefening hebben de Britse parachutisten gebruik gemaakt van de ervaring van hun Marokkaanse collega’s in woestijnoperaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team