Zoeken

FAR en Franse Alpenjagers tijdens de oefeningen (foto’s)

7 november 2022 - 15:00 - Wereld

©

Van 9 tot 24 oktober hebben de Royal Armed Forces deelgenomen aan een gezamenlijke oefening met een Frans bataljon van 13ᵉ Alpinejagers, beter bekend als "chasseurs d’alpins".

De bedoeling was de vaardigheden van Marokkaanse soldaten in bergoperaties te verbeteren. De oefening vond plaats in het Oukaïmeden-gebergte, in de provincie Al Haouz, meldt Far Maroc Forum. Opgemerkt wordt dat mannen van de eerste gevechtscompagnie van het 13ᵉ Alpinejagersbataljon (BCA) de vaardigheden van de Royal Armed Forces hebben geëvalueerd.

Lees ook: Marokko wil sterkste militaire macht in Noord-Afrika worden

Deze Franse eenheid is gespecialiseerd in oorlogsvoering in de bergen. Zij is uitgerust met de modernste apparatuur (griffon, quad’s, rupsvoertuigen, sneeuwscooters, ski’s van de nieuwste generatie, paragliders) om in de bergen en onder extreme omstandigheden te werken en te vechten. De mannen hebben zich al bewezen in enkele van de meest veeleisende gebieden zoals de Noordpool, Afrikaanse woestijnen, Afghaanse bergen en stedelijke gebieden, aldus het persbericht.

Lees ook: Marokko bouwt onderhoudscentrum voor militaire vliegtuigen

De oefeningen met de Royal Armed Forces bestonden uit bergtraining, zwaar klimmen, eerste hulp in de bergen, enz. Beide partijen zouden ook van de gelegenheid gebruik kunnen maken om vertrouwd te raken met elkaars wapens, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team