Zoeken

Marokkaanse en Britse troepen oefenen samen (foto’s)

10 november 2022 - 23:00 - Marokko

©

Een gezamenlijke militaire oefening met de naam ’Jebel Sahara’ vindt plaats nabij Marrakech. Hierbij zijn de 2ᵉ parachutisteninfanteriebrigade van de Royal Armed Forces en het 2ᵉ bataljon van het British Parachute Regiment uit Colchester betrokken.

Dankzij ’Jebel Sahara’ worden gezamenlijke capaciteiten en relaties tussen de twee legers ontwikkeld om hun vermogen om samen te opereren te vergroten. Het programma omvat een simulatie van een zesdaagse oorlog waarin Britse en Marokkaanse troepen zij aan zij vechten om een landingsbaan te veroveren die als basis zal dienen voor luchtaanvallen.

Lees ook: African Lion 2022: Marokkaanse piloten trainen met Apache-helikopters

De operatie is een " kans" voor de Britse militairen om "van de ervaring van de Marokkaanse troepen te leren hoe te opereren in de hete, droge en veeleisende omstandigheden in de woestijn", aldus de website van het Britse leger, dat door het Far Maroc Forum werd overgenomen. De Marokkaanse soldaten van hun kant zullen van hun Britse collega’s leren hoe zij te voet en in voertuigen moeten patrouilleren, schieten, omgaan met explosieven en gewonden verzorgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team