Zoeken

Essaouira bij groenste bestemmingen ter wereld

18 november 2022 - 21:00 - Marokko

©

Essaouira is één van de 24 beste bestemmingen voor Britse toeristen om komend voorjaar naartoe te reizen. Dat blijkt uit de ranglijst van Condé Nast Traveller, een Brits reis- en lifestylemagazine. Daarnaast is de stad ook één van de meest milieuvriendelijke bestemmingen op de lijst.

De stad van de passaatwinden staat op de 14ᵉ plaats van de beste bestemmingen voor een vakantie van Britse reizigers komend voorjaar, volgens Condé Nast Traveller. De stad dankt deze positie aan haar zachte weer, met temperaturen die in deze tijd van het jaar schommelen tussen 14 en 20 graden. Essaouira heeft ook het voordeel dat zij slechts 3u40 per vliegtuig verwijderd is van het Verenigd Koninkrijk, voegt dezelfde bron eraan toe.

Lees ook: Marokko nieuwe hotspot voor telewerkers

Bij de presentatie van de toeristische troeven van de stad verwijst de publicatie naar "de Atlantische branding en de brede zandvlakten", die van de stad een paradijs voor surfers maken, maar ook naar "de bohemienachtige sfeer". Er is hier geen tijd voor verveling met de vele galeries, boetieks en chique plekken om te verblijven of te eten. Die maken het "een bestemming op zich, of het nu gaat om een strandvakantie in het vroege voorjaar of een Marokkaans uitje dat een beetje buiten de gebaande paden ligt," aldus het blad.

Lees ook: Marrakech bij meest gastvrije steden ter wereld

Bovendien is Essaouira volgens de publicatie "één van de meest milieuvriendelijke bestemmingen. Er is geen tekort aan cafés die de lokale vissers en boeren verdedigen en de gemeenschap steunen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team