Zoeken

Brigitte Macron kiest voor "Mehdi Qotbi-stijl"

18 juni 2022 - 17:40 - Cultuur

©

De Franse First Lady heeft kennelijk de stijl van de Marokkaanse schilder Mehdi Qotbi gekozen. Afgelopen dinsdag droeg zij tijdens een bijeenkomst in het Élysée trots mocassins versierd met motieven uit de werken van de schilder.

Brigitte Macron is ongetwijfeld één van de beroemdheden voor wie de accessoires van Mehdi Qotbi geen geheimen hebben. De vrouw van de Franse president toont al jaren veel interesse voor de kunstwerken van de Marokkaanse schilder. Mehdi Qotbi werkte voor het ontwerp van de schoenen samen met Reda Elou, een ambachtsman uit Casablanca die aan het hoofd staat van Arkasn. Deze schoenen zijn voorbestemd om collector’s items te worden, aldus Mehdi Qotbi, tevens voorzitter van de Nationale Stichting van Musea van Marokko (FNM).

Lees ook: Yves Saint Laurent’s volgende menswear show in Marrakech

De interesse van Brigitte Macron voor zijn ontwerpen vindt Qotbi geweldig. "Ik voel me uiteraard zeer geraakt door haar belangstelling voor mijn ontwerpen", zegt hij aan Jeune Afrique. "De First Lady is zeer vriendelijk voor ontwerpers en artiesten. Ze wordt gedreven door de overtuiging dat kunst en cultuur de beste manier zijn om de dialoog tussen beschavingen en religies te bevorderen", aldus de schilder.

Lees ook: Koning Rania van Jordanië straalt in Marokkaanse kaftan (video)

De ontmoeting tussen de twee persoonlijkheden was bedoeld om te bekijken in hoeverre de First Lady de culturele uitwisselingen tussen Frankrijk en Marokko zou kunnen steunen. "Zij heeft zich ertoe verbonden de samenwerking tussen de grote Franse musea en de FNM te ondersteunen. Zij heeft het belang voor de promotie van de kunst meermaals onderstreept."

Bladna.nl