Zoeken

Jamel Debbouze legt keuze namen kinderen uit

9 juli 2022 - 13:00 - Cultuur

©

De Frans-Marokkaanse komiek Jamel Debbouze vertelt over zijn persoonlijke leven en geeft uitleg over zijn naamkeuze voor zijn twee kinderen.

Jamel Debbouze en Mélissa Theuriau hebben samen twee kinderen: Léon-Ali (13 jaar) en Lila-Fatima-Brigitte (10 jaar). De naam van deze laatste is een mengeling van de naam van de moeder van de Frans-Marokkaanse komiek en de naam van zijn schoonmoeder. Zijn kinderen samengestelde namen geven is een manier om zijn vrouw, journaliste Mélissa Theuriau, te eren. "Wat ik daarmee gedaan heb, is mijn vrouw liefhebben om een gezin te stichten. Ik ben in Frankrijk geboren, ik ben Fransman en dit is het resultaat daarvan," zei hij op TF1.

Lees ook: Mélissa Theuriau vertelt over huwelijk met Jamel Debbouze

Over de kwestie van de voornamen in Frankrijk stelt de maker van de film "Pourquoi j’ai pas mangé mon père", dat hij "de indruk heeft dat wij over het algemeen vooruitgang boeken. Het gaat heel langzaam, het is heel subtiel, maar wij boeken vooruitgang. Ik heb soms de indruk dat wij ons bezighouden met alles wat niet vooruitgaat, waarmee we geen vooruitgang boeken, en dat wij ons tegen elkaar keren, dat verkoopt goed."

Lees ook: Jamel Debbouze openhartig over Lachfestival Marrakech

De acteur sprak ook over het racisme in Frankrijk. "Bij de laatste presidentsverkiezingen had men de indruk dat een op de twee Fransen een racist is omdat hij op Le Pen stemde. Maar ik ben ervan overtuigd dat Frankrijk niet racistisch is. Ik kan dat niet geloven, want ik ben 25 keer door Frankrijk gereisd en heb overal gespeeld," zei hij, zichzelf beschrijvend als "hartstikke Frans, in lichaam en geest".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team