Zoeken

Marokkaanse rappers geven concert in Londen

13 augustus 2022 - 19:40 - Cultuur

©

Voor de eerste keer zal Londen vibreren op het ritme van de Marokkaanse urban music. Op 11 september vindt in de Britse hoofdstad een concert plaats met de crème de la crème van de Marokkaanse rap.

Khtek, Dizzy Dros, Small X en Stormy zijn volgende maand in Londen voor een nooit eerder vertoonde show in de 229 Club London, ondersteund door Britse urban artiesten. De Brits-Marokkaanse rapper Ard Adz zal ook tot de gasten behoren. Hij is volgens de organisatoren ook één van de grote namen in de Britse scene.

Lees ook: Frankrijk weigert visum aan ElGrandeToto

Voor de gelegenheid is een muzikale samenwerking tussen de Marokkaanse en Britse sterren gepland met een song en wellicht een videoclip. Het publiek zal dit nummer exclusief tijdens het concert kunnen horen. Het evenement wordt georganiseerd door E11 Studios. Fans van Marokkaanse rappers krijgen er ook een documentaire te zien over hun ervaringen in het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook: Arabische sterren verwacht in Marokko

Rapper Small X gaf commentaar op zijn voorbereidingen voor het evenement en verzekerde dat de band die na dit optreden tussen Marokkaanse en Britse artiesten zal ontstaan, voor beide partijen alleen maar positief zal zijn. Deze verklaring werd herhaald door Small van de groep Shayfeen, die zei dat "rap een kunst is die de wereld verenigt, net als sport of voetbal, je vindt overal rappers, en in Londen willen we ons land vertegenwoordigen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team