Zoeken

Marokko-Brazilië: Atlas Leeuwen willen revanche op Seleçao

19 maart 2023 - 19:00 - Sport

©

Marokkaanse fans kijken reikhalzend uit naar de vriendschappelijke wedstrijd tussen vijfvoudig wereldkampioen Brazilië en Marokko, halve finalist op het laatste WK. Ze hopen dat de Atlas Leeuwen er deze keer wel in slaagt om de Seleção te verslaan

De laatste keer dat Marokko en Brazilië elkaar ontmoetten was op 18 juni 1998 tijdens het WK in Frankrijk, toen Brazilië de wedstrijd in de groepsfase met 3-0 won. Daarvoor ontmoetten de twee teams elkaar ook al eens tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in Belém op 9 oktober 1997, waar de Brazilianen twee doelpunten maakten en de Marokkanen geen. De wedstrijd op 25 maart in Tanger wordt hun derde ontmoeting. Marokko hoopt die dag op een revanche tegen Brazilië.

Lees ook: Wedstrijd Marokko-Brazilië: tickets moeilijk te bemachtigen

Volgens sommige deskundigen heeft het Marokkaanse team een goede kans om te winnen. Het is samengesteld uit grote spelers uit Europa, die begeerd worden door de beste clubs ter wereld. De Atlas Leeuwen overtroffen Brazilië op het laatste WK en behoren nu tot de vier beste teams ter wereld. Ze zijn dus vastbesloten om met eerbaarheid deze status te verdedigen.

De clash tussen Marokko en Brazilië belooft intens te worden. De Brazilianen willen hun positie als leiders op de FIFA ranglijst consolideren, terwijl de Atlas Leeuwen een revanche willen voor hun nederlaag tegen de Brazilianen in 1998.

Volgens bondscoach Walid Regragui is het spelen tegen topteams een manier voor het Marokkaanse team om zich te blijven verbeteren. "We gaan spelen tegen Brazilië, het land van het voetbal en met de beste spelers ter wereld. Als je vooruit wilt, moet je tegen de besten spelen. Ik heb de voorzitter van de bond gevraagd vriendschappelijke wedstrijden tegen de grote teams te plannen om onze vooruitgang voort te zetten", verklaarde de bondscoach op een persconferentie.

Lees ook: Voorlopige selectie oefenduels Marokko bekend

De wedstrijd belooft een echte uitdaging te worden voor beide teams, zoals Regragui benadrukt. "Het doel van dit soort wedstrijden is om vooruitgang te blijven boeken om vooruit te komen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team