Zoeken

Brahim Diaz niet opgeroepen voor Spaans elftal

18 maart 2023 - 19:30 - Sport

©

Brahim Diaz is niet opgenomen in de selectie van Luis de la Fuente voor de komende wedstrijden van het Spaans elftal.

De niet-oproeping van Brahim Diaz biedt hoop voor Walid Regragui, die had aangegeven dat er gesprekken waren gevoerd met de speler over zijn integratie in het Marokkaans elftal. "Ik ben naar Milaan gegaan om Brahim Diaz te ontmoeten. Hij heeft de dubbele nationaliteit en we hebben een oprechte discussie gehad. Hij was eerlijk. Er zijn geen onderhandelingen, maar hij heeft om bedenktijd gevraagd om te beslissen tussen ons en Spanje. Hij houdt van Marokko, maar het zal zijn beslissing zijn," zei de coach tijdens de persconferentie die hij aan het begin van de week hield.

Lees ook: Walid Regragui vertelt over ontmoeting met Brahim Diaz

Brahim Diaz is een getalenteerde voetballer die momenteel speelt voor AC Milan in de Italiaanse competitie. Hij is geboren en opgegroeid in Spanje, maar heeft ook de Marokkaanse nationaliteit. Hij heeft nog niet besloten voor welk land hij wil uitkomen op internationaal niveau.

Lees ook: Spanje en Marokko strijden om Brahim Diaz

Het is niet duidelijk waarom Brahim Diaz niet is opgenomen in de selectie van het Spaanse nationale team. Voor Marokko zou zijn komst van onschatbare waarde zijn en hij zou een belangrijke rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van het Marokkaanse voetbal op internationaal niveau.

Bladna.nl