Zoeken

Spanje en Marokko strijden om Brahim Diaz

20 februari 2023 - 07:00 - Sport

©

Marokko hoopt AC Milan-middenvelder Brahim Diaz ervan te overtuigen zich bij de Atlas Leeuwen aan te sluiten. Marokko maakte tijdens het laatste WK in Qatar een opmerkelijke run en wil van het koninkrijk één van de belangrijkste voetballanden ter wereld maken. De Spaans-Marokkaanse speler zou daarbij een belangrijke aanwinst zijn. Maar Spanje zou Marokko de wind uit de zeilen kunnen nemen, door Diaz eind maart op te roepen.

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui wil graag gebruik maken van de diensten van de Real Madrid-speler. De in Malaga geboren middenvelder is twee seizoenen uitgeleend aan AC Milan en moet deze zomer terugkeren naar de Spaanse hoofdstad om een beslissing te nemen over zijn toekomst. De 23-jarige Diaz is een belangrijke speler in het elftal van Stefano Pioli, en hoewel zijn statistieken niet uitzonderlijk zijn - vijf goals en twee assists - toont de speler met elke wedstrijd grote kwaliteiten.

Lees ook: Brahim Diaz klaar om voor Marokko te spelen

De situatie zou echter kunnen veranderen als Luis de la Fuente besluit hem op te roepen en hem in de Euro-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen en Schotland laat spelen. De voorlopige lijst van de nieuwe Spaanse coach zal eind maart worden bekendgemaakt en Brahim zou tot de geselecteerde spelers kunnen behoren. Als hij voor de Spaanse nationale ploeg speelt, zal hij Marokko niet kunnen vertegenwoordigen, omdat hij dan de leeftijdsgrens van 21 jaar overschrijdt. Luis Enrique plaatste hem in november 2021 ook al op de lijst van het nationale elftal, maar hij maakte toen niet zijn debuut. Volgens BeIn Sports probeert de Marokkaanse coach de speler te overtuigen om zich bij zijn team aan te sluiten. De situatie zou kunnen worden opgelost bij de volgende oproep die voor maart is gepland.

Lees ook: Marokko wilde Brahim Diaz als vervanger voor Amine Harit

De toekomst van Brahim Diaz is nog steeds onzeker. AC Milan wil hem graag houden, maar zou daarvoor een clausule van 22 miljoen euro moeten betalen, terwijl Real Madrid het recht heeft hem te kopen voor 27 miljoen euro, wat voor de Rossoneri slechts een investering van 5 miljoen euro zou betekenen. Carlo Ancelotti ziet hem als vervanger van Marco Asensio, die zijn contract niet wil verlengen.

Bladna.nl