Zoeken

Bouwwerkzaamheden belemmeren doorgang Marokkaanse diaspora naar Sebta

20 mei 2022 - 17:14 - Marokkanen in het buitenland

©

De regeringsdelegatie in Ceuta heeft aangekondigd dat iedereen die met zijn voertuig de grens naar Marokko wil oversteken, naar het registratiekantoor in Loma Colmenar moet gaan, dat van 8 tot 22 uur open is.

Deze maatregel is bedoeld om lange rijen, veroorzaakt door de lopende werkzaamheden aan de grens, te voorkomen, meldt Ceuta Actualidad. Deze werkzaamheden, die het hele grensgebied betreffen, gaan de komende weken door.

Lees ook: Vraag naar Covid-vaccin neemt toe in Sebta na heropening grenzen

Zolang deze werkzaamheden niet voltooid zijn, zal de grens niet volledig operationeel zijn. De delegatie verzoekt daarom degenen die van plan zijn overdag of voor het weekend met hun voertuigen de grens over te steken, voorzichtig te zijn.

Op verschillende plaatsen in de stad zijn informatieborden opgehangen om de mensen te informeren hoe ze de rijen aan de grens met Marokko kunnen vermijden, vooral omdat documenten- en gezondheidscontroles verplicht zijn.

Lees ook: Voorwaarden om grenzen van Marokko met Sebta en Melilla over te steken

Sinds de grenzen vorige week weer opengingen, hebben 6607 mensen en 1355 voertuigen Ceuta verlaten voor Marokko. Andersom zijn 4208 mensen en 1076 voertuigen vanuit het koninkrijk de autonome stad binnengekomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team