Zoeken

Voorwaarden om grenzen van Marokko met Sebta en Melilla over te steken

18 mei 2022 - 12:20 - Marokko

©

De geleidelijke heropening van de landsgrenzen tussen Marokko en Spanje is van start gegaan, maar er zijn een aantal voorwaarden aan verbonden, die te maken hebben met de gezondheidscrisis. De Spaanse autoriteiten brengen deze voorwaarden onder de aandacht van personen die naar de twee landen willen reizen.

Tijdens een persconferentie heeft de regeringsafgevaardigde van Melilla, Sabrina Moh, benadrukt dat de coronamaatregelen zijn versoepeld voor alle personen die vanuit Marokko naar het buitenland wensen te reizen of omgekeerd, melden Spaanse media. Meer bepaald hoeven de reizigers niet langer een volledige vaccinatiepas met drie doses en een geldige PCR-test voor te leggen om door te kunnen reizen. Een negatieve PCR-test of twee doses van het coronavaccin zijn voldoende om de grensovergangen van Sebta en Melilla over te steken.

Lees ook: Druk om inreisvoorwaarden Marokko te versoepelen

De regeringsafgevaardigde legde eveneens uit dat de heropening geleidelijk zal plaatsvinden en in twee fasen zal verlopen. De eerste fase is voor reizigers die voldoen aan de voorwaarden om naar de rest van het Schengengebied te reizen, dat zijn de 26 landen van de Europese Unie die een gemeenschappelijk beleid hanteren voor het vrije verkeer van personen en voor legale grensarbeid.

Lees ook: Officieel: PCR-test niet meer verplicht om naar Marokko te reizen (update)

In de tweede fase zullen de grensarbeiders met een geldige buitenlandse identiteitskaart of een ontvangstbewijs in aanmerking komen voor de toegang tot Sebta. "Het speciale visum voor Sebta en Melilla kan worden verkregen bij het Spaanse consulaat in Tetouan", aldus de Spaanse pers. De migranten die zich aan de grens van Sebta bevinden kunnen sinds dinsdag naar Marokko terugkeren als ze dat wensen, maar zullen niet voor 31 mei naar Sebta of Melilla kunnen gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team