Zoeken

Wereld-Marokkanen in benarde situatie aan grens Sebta (video)

5 juli 2022 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkanen die in het buitenland wonen zijn het urenlang wachten aan de grens van Tarajal beu. Ze hebben gedemonstreerd om een oplossing te vragen voor hun benarde situatie.

De spanning is opgelopen onder de Marokkaanse diaspora aan de Tarajal-grens. Mensen moeten langer dan vier uur wachten vooraleer ze Marokko mogen binnenkomen. Ze brengen er uren door zonder de mogelijkheid om te eten of drinken, want in het hele gebied bevindt zich geen enkel café of restaurant.

Lees ook: Marokko laat onderdanen bij grens Sebta niet binnen

Sebta lijkt zich niet goed te hebben voorbereid om de toevloed aan wereld-Marokkanen te kunnen verwerken, die naar Marokko willen reizen in het kader van Operatie Marhaba, aldus El Faro de Ceuta. "Ofwel vertrekken we allemaal, ofwel beweegt niemand van ons," klaagden Europese Marokkanen die demonstreerden nadat ze urenlang aan de grens werden opgehouden.

De politie moest tussenbeide komen om de oververhitte geesten tot bedaren te brengen. Wereld-Marokkanen hebben genoeg van de lange wachttijden die het gevolg zijn van de uitputtende controles (documenten en vaccinatiepassen), die door de Marokkaanse autoriteiten worden uitgevoerd.

Lees ook: Arrestaties voor valse PCR-tests en vaccinpassen bij grens Sebta

Het grote terrein aan de grens was helemaal vol terwijl er nog steeds voertuigen bleven toestromen. In totaal hebben bijna 610 voertuigen meer dan 6 uur in de wachtrij gestaan. De regeringsdelegatie verzekerde hen dat er maatregelen zullen worden getroffen om de situatie op te lossen. Zo zouden er bijvoorbeeld andere wachtruimtes kunnen worden geopend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team