Zoeken

Enorme verkeersopstopping bij grens Sebta, politie ingeschakeld

22 mei 2022 - 15:40 - Marokko

©

Veel mensen trokken vrijdag naar de Tarajal-grens in Sebta, om naar Marokko te reizen voor het weekend. Daardoor ontstond er een enorme verkeersopstopping. Ook dure voertuigen uit Marokko werden aan de grens gespot.

De grensovergang Tarajal beschikt over twee in- en uitvoegstroken om het verkeer van en naar Marokko te vergemakkelijken. Toch ontstond er vrijdag een enorme verkeersopstopping als gevolg van de grote stroom mensen, die aan het begin van dit eerste weekend na de heropening van de grens op dinsdag, de grens wilden oversteken, meldt El Mundo.

Lees ook: Bouwwerkzaamheden belemmeren doorgang Marokkaanse diaspora naar Sebta

Veel van deze mensen wilden van het weekend profiteren om hun familieleden in Marokko weer te zien, nadat ze dat twee jaar lang niet konden doen. Honderden voertuigen verschenen aan de grens, waardoor een lange rij ontstond. De nationale politie moest ingrijpen komen om de gemoederen tot bedaren te brengen.

Aan de grens werd ook de aanwezigheid vastgesteld van zeer dure auto’s uit Marokko met nummerplaten uit Rabat en Casablanca. Deze Marokkanen wilden de autonome stad in om er het weekend door te brengen.

Lees ook: Vraag naar Covid-vaccin neemt toe in Sebta na heropening grenzen

De Spaanse en de Marokkaanse regeringen trachten een akkoord te bereiken over de installatie van een handelsdouane in Sebta, om het goederenverkeer te vergemakkelijken. Intussen is het passagiersverkeer in beide richtingen volledig hersteld, wat goed nieuws is voor Marokkaanse en Europese toeristen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team