Zoeken

Bourita promoot Marokkaanse benadering van godsdienstvrijheid

11 januari 2021 - 14:00 - Marokko

©

In een tijd waarin religie steeds vaker wordt gebruikt als reden om aanslagen te plegen, promoot de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, de Marokkaanse benadering van godsdienstvrijheid die volgens hem "altijd constant is, zelfs in moeilijke tijden".

Bourita sprak tijdens de ministeriële conferentie ter bevordering van godsdienstvrijheid die werd georganiseerd door Polen en de Verenigde Staten via videoconferentie, zijn kritiek uit over de meest gangbare methodes om religieus gemotiveerd terrorisme te bestrijden. Hij wees de aanwezigen op de Marokkaanse aanpak, die onder leiding van Koning Mohammed VI garant staat voor de vrijheid van aanbidding. De Marokkaanse aanpak is volgens de minister gebaseerd op de drie aspecten, met name helderheid, openheid en pragmatisme.

"Marokko is ervan overtuigd dat religie wordt gekaapt terwijl het een bindende factor zou moeten zijn in het licht van de verdeeldheid die de ontkenning van de ander bepleit", aldus minister Bourita.

De oprichting van de Commanderij van Gelovigen om Joodse medeburgers te beschermen tegen het nazisme en om het herstel van moskeeën en synagogen te ondersteunen en andere wetenschappelijke en culturele instellingen zoals het Maison de la Mémoire in Essaouira en het Museum van Joodse Cultuur in Fez, noemde de minister als uitingen van de succesvolle Marokkaanse benadering voor het verzekeren van religieuze diversiteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team