Zoeken

Marokko: verbindingskantoor in Israël in komende weken heropend

25 december 2020 - 09:40 - Marokko

©

De minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, heeft dinsdag bekend gemaakt dat Marokko binnen twee weken een verbindingskantoor in Israël wil openen.

Bourita deed de aankondiging tijdens een gezamenlijke persconferentie in Rabat met de adviseur van de Amerikaanse president, Jared Kushner, en de Israëlische nationale veiligheidsadviseur, Meir Ben-Shabbat. Volgens de minister voorziet de overeenkomst met Israël in "de onmiddellijke hervatting van volledige contacten tussen Israëlische functionarissen en hun Marokkaanse tegenhangers, en de totstandbrenging van volledige broederlijke en diplomatieke betrekkingen".

Ook vertelde Bourita dat de drie landen hun verplichtingen na zullen komen en dat er eind januari 2021 een nieuwe fase in gaat voor het herstellen van de diplomatieke banden.

"Marokko heeft met de Verenigde Staten en de staat Israël afgesproken om de punten die in deze aankondiging worden genoemd volledig te respecteren, ze te promoten en te verdedigen", zei Bourita tot slot.

Dinsdag heeft Koning Mohammed VI een Israëlisch-Amerikaanse delegatie, onder leiding van de adviseur van de Amerikaanse president, Jared Kushner, in het Koninklijk Paleis in Rabat ontvangen. Aan het einde van de bijeenkomst is er een gezamenlijke verklaring ondertekend tussen Marokko, de Verenigde Staten en Israël.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team