Zoeken

Marokko-Israël: eerste contact tussen Nasser Bourita en David Govrin

12 februari 2021 - 18:00 - Marokko

©

De zaakgelastigde van Israël in Marokko, David Govrin, is sinds 26 januari in Rabat gevestigd. Hij had dinsdag een ontmoeting met Nasser Bourita, de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, om de versterking van de betrekkingen tussen Marokko en Israël te bespreken.

Sinds zijn aankomst in Rabat heeft David Govrin verschillende leden van de Joodse gemeenschap in Marokko ontmoet en symbolische plaatsen bezocht zoals de Mellah in Rabat, de oude Joodse wijk van de hoofdstad, en de Rabbi Shalom Zaoui-synagoge.

Op zijn Twitter-account schreef Govrin dat dit de eerste keer is dat hij de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken ontmoet. Voordat hij aan Rabat werd toegewezen, was David Govrin van 2016 tot 2020 ambassadeur in Caïro. Zijn missie in Rabat is het uitbreiden van de politieke, toeristische, economische en culturele banden tussen Marokko en Israël.

Volgens de tripartiete verklaring die Marokko, de Verenigde Staten en Israël in Rabat ondertekenden onder het voorzitterschap van Koning Mohammed VI op 22 december 2020, is de opening van verbindingskantoren in Rabat en Tel Aviv gepland, evenals een geleidelijke hervatting van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen. Inmiddels werd de Marokkaanse diplomaat Abderrahim Bayoud aangewezen als tijdelijke zaakgelastigde van het Marokkaanse verbindingskantoor in Tel Aviv. Hij zal deze week met zijn nieuwe functies beginnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team