Zoeken

Bondscoach over Ziyech: "Hij geeft je zijn leven als je hem liefde geeft"

4 december 2022 - 19:00 - Sport

©

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui gelooft niet dat Hakim Ziyech zo "rebels" is als over hem wordt gezegd. De in Nederland geboren speler is volgens hem bereid om zijn leven voor je in de waagschaal te leggen, als je "hem maar genoeg liefde en vertrouwen geeft".

Met bondscoach Walid Regragui aan het roer van het Marokkaans elftal heeft Hakim Ziyech zijn comeback gemaakt in het nationaal elftal. Hij speelt nu zijn tweede WK met de Atlas Leeuwen. "We weten wat we moeten doen om Marokkanen trots op ons te maken", zei hij aan de vooravond van het WK in Qatar.

Lees ook: Hakim Ziyech sleutel tot overwinning Marokko op WK

Vandaag staan de Atlas Leeuwen, mede dankzij Ziyech, bij de laatste 16 ploegen. Hij is na Mustapha Hadji en Abdeljalil Hadda, de derde Marokkaanse speler die op hetzelfde WK en een goal scoort en een assist geeft. Hij opende de score tegen Canada (2-1) en gaf een assist aan Aboukhal tegen België (2-0).

Lees ook: Marokko-België: Hakim Ziyech ’Man van de wedstrijd’

"Hij is ongelooflijk. Veel mensen zeggen dat Hakim een moeilijk te hanteren jongen is, maar ik zie juist iemand die zijn leven zou geven als je hem liefde en vertrouwen geeft," zegt Walid Regragui over Ziyech, die de reputatie heeft zeer rebels te zijn.

De voormalige Ajax-speler nam met de Atlas Leeuwen deel aan het WK van 2018 in Rusland, maar miste de Afrika Cup van 2017 onder Hervé Renard en die van 2021 onder Vahid Halilhodzic, vanwege een "gebrek aan discipline".

Bladna.nl