Zoeken

Nordin Amrabat trots op broertje Sofyan

5 december 2022 - 15:00 - Sport

©

De 35-jarige international Nordin Amrabat is bijzonder trots op zijn broertje Sofyan, die zich met Marokko plaatste voor de achtste finale van het WK door een 2-1 zege op Canada. Zelf zat Nordin ook in de Marokkaanse voorselectie, maar hij viel af voor de start van het wereldkampioenschap voetbal.

Nordin Amrabat kijkt vanuit Nederland naar de deelname van zijn negen jaar jongere broer aan het WK in Qatar. "Ik ben echt ongelooflijk trots op Sofyan. Als je op zo’n podium zó goed speelt, dan heb je veel in je mars. Ik denk dat de topclubs in Europa die hebben zitten slapen nu wel wakker zijn geschrokken", zegt Nordin aan De Telegraaf. In januari zou de 26-jarige Sofyan overstappen naar Tottenham Hotspur, maar de club kwam niet tot een akkoord over de transfersom met Fiorentina. "Ik denk dat de geïnteresseerden nu in de rij zullen staan."

Lees ook: Nordin Amrabat: "Marokko technisch gezien even goed als België"

Ook de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui deelt deze mening. "Sofyan is een speler van wereldklasse, geloof me. Hij is een sleutelspeler in mijn ploeg en ik verwacht dat hij na het WK naar een grote Europese club gaat", zei Regragui. Nordin Amrabat is eigenlijk trots op de prestaties van de hele selectie. "Het hele elftal verdient een compliment. Als je in een groep als deze maar één tegentreffer krijgt – en nog een eigen doelpunt ook – dan heb je het als Marokko écht heel knap gedaan. De spelers hebben gevochten als leeuwen. Het elftal was on-Afrikaans goed georganiseerd. Dat komt door de trainer en doordat bijna alle spelers in de Europese top of subtop spelen."

Amrabat noemt in het bijzonder ex-Ajacieden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui die lang niet geselecteerd werden omdat ze een conflict hadden met de ontslagen bondscoach Vahid Halilhodzic. "Hun terugkeer in de nationale ploeg is natuurlijk ontzettend belangrijk. Dat zij er nu weer bij zijn, geeft ons een enorme boost. Hakim en Noussair zijn ervaren topspelers, die niet voor niks bij Chelsea en Bayern München spelen." Hij denkt wel dat het beter zou zijn voor Ziyech Chelsea te verlaten. Hij moet daar te vaak genoegen nemen met een plaats op de bank. "Dat hij zo weinig speelt, is echt dood- en doodzonde, want ik zie hem heel graag voetballen. Ik vind dat hij naar Ajax moet gaan om daar zijn carrière te beëindigen. Maar of hij dat wil… Ajax is een prachtige club, maar dan speelt Hakim – met alle respect – wel weer tegen RKC en Sparta. Ik kan me ook voorstellen dat hij nog eens in de Serie A wil kijken, bijvoorbeeld bij AC Milan."

Lees ook: Marhaba 2022: broers Amrabat met de auto naar Marokko

De Marokkaanse international zegt dat Marokko momenteel bezig is met het schrijven van voetbalgeschiedenis . "Het kan zo maar dat Marokko verrast en de kwartfinale haalt, want je schakelt natuurlijk niet zomaar België in de groep uit." Daarnaast supportert ook nog eens de hele Arabische wereld voor Marokko. "Dat Qatar achter ons staat, is lekker. En ik heb al begrepen dat fans uit Saoedi-Arabië in Marokkaanse shirts naar Doha zullen komen voor de achtste finale. Dat is maar anderhalf uur rijden. Ik verheug me nu al op die wedstrijd", zegt hij.

Bladna.nl