Zoeken

Hakim Ziyech sleutel tot overwinning Marokko op WK

30 november 2022 - 19:00 - Sport

©

Hakim Ziyech wordt beschouwd als een van de sleutelfiguren in de 2-0 overwinning van Marokko op België zondag. De Marokkaanse vleugelspeler, ooit ongewenst, is nu plots onmisbaar voor de Atlas Leeuwen.

Hij bleek onmisbaar tegen de Rode Duivels. De Chelsea-middenvelder controleerde de actie en werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Een mooie onderscheiding voor Ziyech, die tot voor kort een outsider was in de nationale ploeg onder de Frans-Bosnische coach Vahid Halilhodzic.

Lees ook: Aboukhlal kreeg 150.000 nieuwe volgers op Instagram na WK-doelpunt

Maar met de komst van Walid Regragui is de 29-jarige spelverdeler teruggekeerd naar de kern van de Atlas Leeuwen. Bij zijn aanstelling stelde de bondscoach zich ten doel een competitief team samen te stellen uit alle beschikbare nationale middelen. Een weddenschap met zichtbare resultaten want het zijn opnieuw de hoogdagen van Ziyech.

Lees ook: Marokko-België: Hakim Ziyech ’Man van de wedstrijd’

De bondscoach was uitbundig in zijn lof na de WK-prestatie tegen België. "Als je hem warmte en vertrouwen geeft, zal hij zich voor je opofferen. Hij is een belangrijke speler in het nationale team," zei hij, verwijzend naar de breuk tussen Ziyech en de voormalige bondscoach.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team