Zoeken

Vahid Halilhodzic nog kwaad op Marokko

27 december 2022 - 12:00 - Sport

©

Hij hoorde in Qatar te zijn. Dat is de mening van de voormalige coach van de Atlas Leeuwen, Vahid Halihodzic. Drie maanden voor het WK werd hij door de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) weggestuurd. Hij heeft het nog niet verwerkt.

Vahid Halilhodzic had graag aan het roer gestaan tijdens het WK in Qatar, in plaats van Walid Regragui. In een verklaring aan tportal stelt hij het Marokkaans elftal te hebben klaargestoomd voor het WK. De voormalige bondscoach beweert verder dat ze hem zijn trots hebben ontnomen. "Ze namen mijn trots af. Dat kan ik niet vergeten en ik kan ze ook niet vergeven. Het had namelijk ook mijn afscheid van mijn trainerscarrière moeten zijn."

Lees ook: Vahid Halilhodzic heeft ontslag door Marokko niet verwerkt

Het eerbetoon van Walid Regragui kon "zijn verbittering niet verdrijven" of compenseren dat hij "het WK heeft moeten missen". De eigenzinnige coach wilde Hakim Ziyech niet opnieuw aanstellen, ondanks het aandringen van de Marokkanen en van de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), Fouzi Lekjaa. Die sprak hem vervolgens tegen in een radioprogramma en beweerde dat de Chelsea-speler wel degelijk aanwezig zou zijn in Qatar.

Lees ook: Vahid Halilhodic reageert op ontslag

De Marokkaanse voetbalbond verbrak in juli het contract van de Franse Bosniër wegens "meningsverschillen over de voorbereiding van de Atlas Leeuwen". 

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team