Zoeken

Bondscoach Nederland prijst Ziyech en Marokkaanse elftal

12 december 2022 - 07:00 - Sport

©

Louis Van Gaal, de intussen ex-bondscoach van Nederland, heeft de prestaties van Marokko en voornamelijk van Hakim Ziyech op het WK in Qatar geprezen. De Atlas Leeuwen plaatsten zich zaterdag voor de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal.

"Hij is opgeleid in Nederland en een geweldige speler. Hij levert een enorme bijdrage aan de Marokkaanse selectie," verklaarde Van Gaal over Hakim Ziyech tijdens een persconferentie voor de kwartfinale op het WK.

Lees ook: Amrabat en Ziyech reageren op stunt tegen Spanje

"Ik vind het mooi dat Marokko nog op het WK is. Want Marokko staat niet bekend als een top voetballand. Maar als we kijken naar de Marokkaanse spelers in de Eredivisie, dan zijn ze over het algemeen technisch zeer vaardig. Ik vind het altijd een genot om ze te zien voetballen," vervolgde de Nederlandse bondscoach, die intussen zijn vertrek aankondigde.

Lees ook: Historisch: Marokko plaatst zich voor halve finale WK-2022

Ziyech werd geboren en groeide op in Nederland. Hij kwam uit voor Jong Oranje en werd zelfs uitgenodigd voor het Nederlands elftal. Ziyech moest vanwege een blessure afzeggen waarna hij niets meer hoorde van de Nederlandse voetbalbond. Hij koos uiteindelijk voor Marokko. "Ik vroeg mezelf af waar mijn hart naar toe gaat. Dat was naar Marokko. Ondanks dat ik in Nederland geboren ben, voel ik me Marokkaan. Dat gevoel begrijpen veel mensen niet," verklaarde Ziyech nadat zijn keuze bekend werd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team