Zoeken

Hakim Ziyech: "Trots als ik het volkslied hoor"

6 januari 2023 - 20:00 - Sport

©

Hakim Ziyech is na het ontslag van bondscoach Vahid Halilhodzic bij de Atlas Leeuwen teruggekeerd. Hij liet een blijvende indruk achter op het WK 2022 in Qatar. Nu vertelt de Atlas Leeuw over zijn indrukken.

"Geselecteerd worden voor de Marokkaanse nationale ploeg is heel belangrijk voor mij! Ik ben er trots op, het geeft me een gevoel van kracht en ik krijg er kippenvel van. Trots is het overheersende gevoel sinds we ons gekwalificeerd hebben voor het WK. Mijn familie laat het heel duidelijk blijken, vooral mijn zus die mijn grootste steun is. Aan de andere kant is mijn broer de grootste criticaster", aldus de voormalige Ajax Amsterdam-ster.

Lees ook: Hakim Ziyech drukte stempel op Marokkanen in 2022

Toen hij het Marokkaanse volkslied hoorde spelen in de stadions in Doha, voelde de aanvallende middenvelder van Chelsea FC die trots nog sterker. "Als het volkslied wordt gespeeld, leg ik mijn hand op mijn hart, ga rechtop staan en laat mijn hoofd zakken. Zo kan ik me volledig concentreren en het effect voelen. Als ik het hoor, vergeet ik soms mezelf. Het helpt ons ook om op te gaan in de sfeer van het spel en ons los te maken van invloeden van buitenaf. Zo geven we het beste van onszelf op het veld en proberen we vooral Marokko trots te maken."

Lees ook: Chelsea weigert vertrek Hakim Ziyech

Hakim Ziyech speelde een sleutelrol in de historische prestatie van de Atlas Leeuwen op het WK in Qatar. Hij maakte twee doelpunten (waarvan het op één na snelste doelpunt van het WK) en gaf één assist. Het team bereikte de halve finales, waar het verloor van Frankrijk (0-2) en in de troostfinale van Kroatië (1-2). Ziyech staat derde op de scorelijst van de Marokkaanse nationale ploeg met 19 doelpunten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team