Zoeken

Hoe Walid Regragui Ziyech overtuigde om terug te komen

19 januari 2023 - 17:00 - Sport

©

Walid Regragui, coach van de Atlas Leeuwen, heeft onthuld hoe hij Chelsea-middenvelder Hakim Ziyech overtuigde om zich opnieuw bij het Marokkaans elftal aan te sluiten, in de aanloop naar het WK 2022 in Qatar.

Na het vertrek van bondscoach Vahid Halilhodzic, met wie hij lange tijd in conflict was, moest Hakim Ziyech zijn besluit om niet meer voor Marokko te spelen heroverwegen. Walid Regragui is een van de redenen van zijn terugkeer in de nationale ploeg.

Lees ook: Terugkeer Hakim Ziyech naar Ajax uitgesloten

In een interview met L’Équipe vertelde Walid Regragui hij dat het de moeilijkste fase vond van de selectie, "omdat hij (Hakim Ziyech) boos was over de manier waarop de zaken waren gelopen. Hij antwoordde niet meer, dus ben ik via een gemeenschappelijke vriend gegaan". Het lukte de bondscoach toen om met Ziyech te praten en de basis te leggen voor het wereldkampioenschap.

Lees ook: Hakim Ziyech: "Trots als ik het volkslied hoor"

"De prioriteit was dat zowel de spelers als ikzelf unaniem waren over zijn terugkeer. Ik zag Marokko niet in Qatar zonder de beste spelers. Dat konden we ons niet veroorloven als we wilden winnen", aldus de jonge coach uit Corbeil-Essonne.

Bladna.nl