Zoeken

Binnenlands toerisme: Marokkanen mijden hotels

26 augustus 2021 - 19:00 - Marokko

©

Deze zomer verkozen binnenlandse toeristen in Marokko de huur van particuliere appartementen boven een hotelverblijf. Die worden als te duur beschouwd, ondanks de aanbiedingen in het kader van het "Welcome Back"-aanbod.

Uit de resultaten van een enquête uitgevoerd door advertentiewebsite Avito, blijkt dat "de in juli geregistreerde stroom het record heeft bereikt van de twee laatste jaren, in totaal werden er 632.000 bezoeken geregistreerd in de zesde maand van het jaar op de website", hetgeen bevestigt dat Marokkanen hun vakantiegewoonten niet hebben veranderd.

Lees ook: Toerisme Noord Marokko herstelt voorzichtig

Ook wordt vastgesteld dat toeristen massaal naar de badplaatsen trekken, die deze zomer effectief een zeer groot aantal vakantiegangers hebben ontvangen. De stormloop manifesteerde zich door de verhuur van huizen in de door bezoekers gewaardeerde bestemmingen, waaronder de noordelijke regio, Agadir, Marrakech en Essaouira, zo wordt gespecificeerd.

De tarieven variëren volgens het onderzoek tussen 400 en 700 dirham per nacht, voor een appartement aan zee, bestaande uit twee slaapkamers en een woonkamer, terwijl er voor een villa 1200 tot 2000 dirham gerekend moet worden.

Lees ook: Hotels in Noord Marokko boeken succes ondanks corona

Ook kiest meer dan 59% van de ondervraagden ervoor om hun vakantie in een gehuurd appartement door te brengen, terwijl 39% voor een hotel kiest en 18% liever bij familie logeert om het risico van besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden.

Onder de favoriete bestemmingen neemt Marrakech de eerste plaats in met 13% van de zoekopdrachten. Het ligt voor op Casablanca (12%) en Rabat (8%). De okerkleurige stad concentreert ook het aanbod van vakantieverblijven met 30% van alle logies die op het platform worden aangeboden, gevolgd door Essaouira (12%) en Casablanca (9%).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team