Zoeken

Marhaba 2021: extra veerboten voor overtocht wereld-Marokkanen

16 juni 2021 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Omdat de route naar Marokko via Spanje is afgesneden doet het koninkrijk extra zijn best om het wereld-Marokkanen die per veerboot willen komen makkelijker te maken. In het kader van operatie Marhaba 2021 zijn er op 15 juni acht veerboten in de vaart genomen waarmee per week tussen de 20.000 en 27.000 passagiers tussen Marokko, Italië en Frankrijk worden vervoerd.

De onderminister van Buitenlandse Zaken, Nezha El Ouafi, heeft tijdens een mondelinge vragensessie in het Huis van Afgevaardigden bekend gemaakt dat er nieuwe lijndiensten zijn toegevoegd om de Marokkaanse diaspora in staat te stellen om Marokko deze zomer te bezoeken. Naast de verbindingen tussen Sète en Tanger Med en Genua en Tanger Med, is het deze zomer ook mogelijk om per veerboot van Marseille naar Tanger Med te varen of van Sète naar Nador. De lijndienst tussen Marseille en Tanger Med wordt verzorgd door de Franse rederij La Méridionale.

Lees ook: Royal Air Maroc verlaagt ticketprijzen op aandringen van Mohammed VI

Afgelopen zondag heeft Koning Mohammed VI aan alle belanghebbenden in het lucht- en zeevervoer de opdracht gegeven om redelijke prijzen te hanteren en de komst van wereld-Marokkanen makkelijker te maken. Volgens El Ouafi zullen de gemaakte kosten om de ticketprijzen laag te houden uiteindelijk weer twee miljard dirham op moeten leveren.

Luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft zijn aanbod uitgebreid tot 75 internationale bestemmingen. Daarnaast zijn er 20 nieuwe lijndiensten voor binnenlands vliegverkeer bijgekomen, met name naar de bestemmingen Marrakesh en Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team