Zoeken

Meeste Marokkanen brengen Eid ul-Adha thuis door

22 juli 2021 - 10:00 - Marokko

©

Zoals verwacht heeft de coronacrisis dit jaar grote gevolgen voor de viering van Eid ul-Adha. Zo heeft 73% van de Marokkanen besloten om deze periode thuis door te brengen. Daarmee doorbreken ze de traditie van het familiebezoek of het huren van een appartement. Dit blijkt uit een peiling uitgevoerd door ThinkOne Research & Consulting, waarbij is gekeken naar de plannen van Marokkanen tijdens de periode van Eid ul-Adha.

Slechts 16% van de Marokkanen was van plan om te reizen, hoofdzakelijk met familieleden. Enkel 4% van was van plan om naar een hotel te gaan of een flat te huren. Zo’n 73% van de respondenten gaf aan dat zij de periode van Eid ul-Adha thuis wilden doorbrengen, 9% bij familieleden in dezelfde stad en 12% bij familieleden in andere steden.

Voor velen bepaalt de huidige gezondheidscrisis duidelijk hun beslissingen. Zo vermeldt 21% de coronamaatregelen als beperking en zegt 6% bang te zijn om besmet te worden met het coronavirus. Het gebrek aan financiële middelen wordt door 22% van de ondervraagden genoemd.

Lees ook: Eid ul-Adha zal een omzet genereren van meer dan 12 miljard dirham

Voor wat de bestemmingen betreft staat Agadir bovenaan de lijst van favoriete steden voor Marokkanen tijdens deze feestperiode (13%), gevolgd door Nador en Al Hoceima (8%), Casablanca (6%) en Rabat (5%). Mensen reizen bij voorkeur met de auto, 46% van de ondervraagden was namelijk van plan met de auto de weg op te gaan. Zo’n 19% kiest voor de bus en 15% voor de trein. Slechts 4% was van plan om per vliegtuig op reis te gaan.

Naar het strand gaan is de meest gewaardeerde activiteit in deze periode, zo planden 22% van de respondenten om tijd door te brengen aan de zee, 21% was van plan om naar cafés te gaan en 6% wilde gaan winkelen. Slechts 4% had een etentje in een restaurant gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team