Zoeken

Geldoverdrachten Marokkaanse diaspora bereiken recordbedrag in juli

2 september 2021 - 12:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De overmakingen door Marokkanen die in het buitenland wonen blijven ondanks de coronacrisis een stijgende trend vertonen. Eind juli 2021 laten zij een stijging zien van 45,6% of 16 miljard dirham ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Sinds het begin van de gezondheidscrisis hebben de overmakingen van in het buitenland wonende Marokkanen een sterke weerstand laten zien. Zo blijkt uit de laatste statistieken van de Marokkaanse dienst voor deviezen, dat de overmakingen over de eerste zeven maanden van het jaar 54,02 miljard dirham bedroegen. In juli 2020 was dat 37,1 miljard, een stijging met 45,6% en een extra bedrag van meer dan 16 miljard dirham.

Lees ook: Forse stijging van geldtransfers wereld-Marokkanen uitgelegd

De stroom buitenlandse directe investeringen (BDI) bedraagt 10,6 miljard dirham, wat neerkomt op een stijging van 9%. Voor de rest van het jaar verwachten de voornaamste instellingen dat de groei in een gematigd tempo zal aanhouden.

Bank Al-Maghrib schat in dat de buitenlandse directe investeringen dit jaar met 7,6% zullen stijgen tot meer dan 73,3 miljard dirham. Deze stroom zou door de Marokkaanse diaspora kunnen worden overschreden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team