Zoeken

Hoe denken Marokkanen over seks buiten het huwelijk?

17 augustus 2021 - 11:20 - Marokko

©

Drie op de vier Marokkanen geloven dat relaties buiten het huwelijk zeer wijdverbreid zijn in Marokko. Dit blijkt uit een enquête over "individuele vrijheden, voorstellingen en praktijken", die werd uitgevoerd door een groep onderzoekers en sociologen in het kader van het forum "Menassat", voor sociaal onderzoek en studies.

In Marokko verandert het gangbare beeld dat de samenleving heeft van seksuele betrekkingen buiten het huwelijk. Volgens de resultaten van een studie over "individuele vrijheden, voorstellingen en praktijken", geloven drie op de vier Marokkanen dat relaties buiten het huwelijk wijdverspreid zijn in het land, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Volgens de auteurs van deze studie is het exacte cijfer 76,7%.

Lees ook: Marokko: #TaAnaMeToo, zodat verkrachte vrouwen niet meer moet zwijgen (video)

In totaal zegt 60 procent van de respondenten in verschillende regio’s van het land, dat ze persoonlijk een jonge vrouw of -man kennen die seks buiten het huwelijk heeft gehad. Voor 50% van de Marokkanen is seks voor het huwelijk een kwestie van "individuele vrijheden", en voor de andere helft van de ondervraagden is het een kwestie van moreel plichtsverzuim (fassad), een afwijking van het geloof of een gebrek aan opvoeding.

Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts 15% van de respondenten van mening is dat vrouwen het recht hebben om vrijelijk in het openbaar over hun lichaam te beschikken. Voor hen zijn vrouwen die dat doen "vrij, opgeleid, verlicht of open". 0,6% van de ondervraagden beschouwt diezelfde vrouwen als "ongelovig", terwijl 31,3% zegt dat het "makkelijke vrouwen" zijn die niet opgevoed of gewoon pervers zijn.

Lees ook: Tetouan: meisje aangevallen vanwege decolleté

De auteurs van de studie denken dat dit een positieve ontwikkeling is in een samenleving die wordt gekwalificeerd als "traditionalistisch, vroom of, in ieder geval, overwegend conservatief".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team