Zoeken

Bestorming Melilla: Marokko bevestigt dood politieagent

29 juni 2022 - 15:25 - Marokko

©

Marokko heeft het overlijden van één politieman bevestigd, nadat migranten afgelopen vrijdag de grens van Melilla bestormden, aldus de plaatselijke overheid.

De laatste cijfers die door de plaatselijke overheid zijn vrijgegeven doen melding van "23 dode migranten uit sub-Sahara Afrika, één dode politieman en 18 gewonde migranten", schrijft Al Ahdath Al Maghribia. In totaal bedraagt het officiële dodental dus 24, terwijl mensenrechtenorganisaties het aantal doden op ongeveer 40 ramen.

Lees ook: Stormloop Melilla: Europa vraagt Marokko om uitleg

"De bestorming van het hek tussen Melilia en Nador was zorgvuldig gepland en werd met ongekend geweld uitgevoerd door de migranten," aldus de krant. De bestorming van het hek in Melilla was een volledige verrassing voor de Marokkaanse en Spaanse autoriteiten.

Lees ook: Bestorming Melilla: Marokkaanse agenten grepen in aan Spaanse kant

De migranten waren zeer gewelddadig en boden veel tegenstand aan. Zij hebben niet geaarzeld om de Marokkaanse politieagenten, die door deze aanval overrompeld waren, met stenen, knuppels en scherpe voorwerpen aan te vallen. Dit belette de Marokkaanse politie echter niet om "vastberadenheid en professionalisme" te tonen in haar optreden, aldus dezelfde bron, die eraan toevoegt dat de verantwoordelijke reactie van de Marokkaanse politie het aantal slachtoffers enigszins heeft beperkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team