Zoeken

Marokkaanse politieagenten gewond aan grens Melilla

22 juni 2022 - 18:20 - Marokko

©

Een honderdtal Marokkaanse politieagenten zijn zaterdag gewond geraakt toen zij 700 migranten probeerden te beletten het grenshek van Melilla te beklimmen.

De migranten probeerden de grens te bereiken en over het hek te klimmen toen zij werden tegengehouden door politieagenten die erin slaagden hun plan te verijdelen. Volgens EFE raakten een honderdtal Marokkaanse politieagenten gewond bij de botsingen.

Lees ook: Bestorming Melilla: Spanje geeft Marokko de schuld

De autoriteiten hadden informatie ontvangen dat tientallen migranten zich in Nador hadden verzameld. Er werden agenten ingezet om de veiligheid aan de grens met Melilla te verhogen, aldus plaatselijke bronnen. De meeste migranten kwamen uit Sub-Sahara Afrika, met name uit Burkina Faso, Senegal en Soedan.

Lees ook: Marokkaanse politie door migranten aangevallen bij Melilla

Bij aankomst werden de agenten "met geweld aangevallen" door de migranten, die met stenen gooiden en barrières opwierpen om hen te beletten hun plan uit te voeren. De gewonde politieagenten zijn voor behandeling naar het El Hassani ziekenhuis in Nador gebracht. Sommige gewonde migranten kregen medische hulp, anderen werden door de politie in hechtenis genomen.

Bladna.nl