Zoeken

Marokko versterkt grens met Melilla

16 november 2022 - 08:00 - Marokko

©

Om nieuwe bestormingen door migranten uit sub-Sahara te voorkomen, heeft Marokko het aantal veiligheidsagenten aan de grens met Melilla verhoogd.

Vier maanden nadat migranten uit sub-Sahara Afrika Melilla bestormden waarbij ten minste 23 mensen omkwamen, heeft Marokko de veiligheid op de berg Gourougou en in Barrio Chino versterkt. Het hek staat nu onder constante bewaking. Politieagenten zijn in busjes bij de ingang gestationeerd en gendarmes bewaken één van de voormalige ingangen van de kruiers, meldt ABC.

Lees ook: Confrontaties tussen migranten en politie in Nador

Het was onder meer via deze ingangen dat de ongeveer 1700 migranten uit sub-Sahara Afrika, voor het merendeel van Soedanese afkomst, op 24 juni binnenkwamen. Ze vielen daarbij de Marokkaanse agenten aan met stenen en probeerden zich zo een weg naar Melilla te banen. Met behulp van traangas en rubberen kogels slaagden de Marokkaanse veiligheidsdiensten erin de migranten uiteen te drijven en te voorkomen dat ze hun doel bereikten. Bij deze botsingen vielen aan de kant van de migranten minstens 23 doden en 200 gewonden, en raakten meer dan 100 Marokkaanse agenten en 55 gendarmes gewond.

Lees ook: Bestorming Melilla: CNDH geeft Spaanse autoriteiten de schuld

Met de versterking van de veiligheidstroepen zijn de migranten uit het gebied verdwenen. Voorheen verstopten ze zich in het bos alvorens ze in groepen naar buiten kwamen om de grens te bestormen. De Marokkaanse autoriteiten hebben ter plaatse ook een militair kamp opgezet om hen af te schrikken. Zonder deze mogelijkheid proberen sommige migranten nu, met gevaar voor eigen leven, naar het schiereiland te zwemmen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team