Zoeken

Beperkte toegang en meer controles op Marokkaanse luchthavens

7 augustus 2021 - 16:20 - Marokko

©

Marokkaanse luchthavens zullen voortaan moeilijker toegankelijk zijn. Donderdag hebben de luchthavenautoriteiten nieuwe veiligheidsmaatregelen getroffen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Alleen reizigers hebben nog toegang tot de terminals.

Na de aanscherping van de coronamaatregelen binnen de grote steden, om het kritische aantal coronabesmettingen in te dammen, is Marokko nu ook van plan zijn luchtgrenzen beter te beveiligen.

Lees ook: Belangrijk bericht van Royal Air Maroc aan reizigers

Zo lezen we op de Facebookpagina van het Nationaal Bureau van de Luchthavens (ONDA) dat "de toegang tot de luchthavens uitsluitend beperkt wordt tot passagiers. Wij verzoeken begeleiders en anderen om de preventieve maatregelen en de barrière-gebaren in de speciale wachtzones buiten de luchthavens te respecteren".

"We hebben tot deze nieuwe maatregelen besloten om het hoofd te kunnen bieden aan de huidige stand van zaken. Met name de verontrustende en alarmerende toename van nieuwe besmettingen en sterfgevallen in de afgelopen dagen en de records die ons land gisteren heeft genoteerd: in 24 uur is de lat van 12.000 nieuwe geregistreerde gevallen overschreden met 72 sterfgevallen! Iedereen moet zich mobiliseren om de schade te beperken", voegt het ONDA eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team