Zoeken

Covid-19 Marokko: terug naar een lockdown?

29 juli 2021 - 10:40 - Marokko

©

Er wordt gehoopt dat met behulp van de nieuwe preventieve maatregelen die de regering heeft opgelegd om de coronapandemie te bestrijden, de situatie binnen twee weken zal verbeteren in Marokko. Als de situatie echter blijft verslechteren, zal de regering genoodzaakt zijn om veel strengere maatregelen te nemen.

Tijdens de ochtendshow van de Marokkaanse radiozender Rim Radio op maandag, verklaarde Mouad Mrabet, coördinator van het nationaal centrum voor urgente medische zaken van het ministerie van Volksgezondheid, dat de regering gedwongen zal zijn strengere maatregelen te nemen indien de nieuwe maatregelen niet doeltreffend blijken te zijn. Hij waarschuwde voor de stijging van het dagelijkse aantal gevallen tot "4000, met meer dan 100 nieuwe gevallen per dag in de intensive care, terwijl het aantal sterfgevallen dagelijks 20 gevallen bereikt," meldt MAP. Deze verspreiding riskeert alle vooruitgang teniet te doen die het koninkrijk heeft geboekt in de strijd tegen de pandemie.

Lees ook: Opnieuw beperkende maatregelen in Marokko

Vooral Casablanca en Marrakech worden getroffen door eens sterke stijging van het aantal besmettingen, aldus Mrabet, die er bij de Marokkanen op aandringt de nodige voorzorgsmaatregelen te blijven nemen en de barrière-gebaren te blijven respecteren, waaronder het correct dragen van mondmaskers, het wassen van de handen met water en zeep, het gebruik van ontsmettingsmiddelen en het in acht nemen van voldoende fysieke afstand. Bovendien moet iedereen die tekenen van koorts, hoest, vermoeidheid, spierpijn en andere symptomen vertoont, in quarantaine gaan om meer besmettingen te voorkomen en zich daarnaast zo snel mogelijk naar een gezondheidscentrum begeven voor een coronatest.

De corona-vaccinatiecampagne gaat inmiddels onverkort voort. De vaccinatiecentra zijn, zonder uitzondering, elke dag tot 20.00 uur open. Mrabet nodigde burgers uit om zich te laten vaccineren en alle fake-informatie te negeren die erop gericht is twijfel te zaaien over de doeltreffendheid van vaccins, zodat het ergste kan worden voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team