Zoeken

Belangrijk bericht van Royal Air Maroc aan reizigers

4 augustus 2021 - 18:24 - Marokko

©

Royal Air Maroc vraagt aan gevaccineerde personen die per vliegtuig willen reizen om hun vaccinatiebewijs digitaal of op papier voor te bereiden. De gezondheidspas wordt namelijk op de luchthavens bij de gezondheidscheck aan de grens gecontroleerd.

Royal Air Maroc neemt voor reizigers twee formaten in aanmerking, een vaccinatiebewijs in digitaal formaat op een mobiele telefoon of op papier, met de vermelding dat alleen het A4-formaat wordt toegestaan, elk ander kleiner formaat wordt sterk afgeraden. De vliegtuigmaatschappij legt aan de hand van een infobrochure uit aan reizigers dat ze drie verschillende stappen moeten volgen om veilig te kunnen reizen.

Lees ook: Marokko overweegt coronapaspoort voor vliegtuigpassagiers

Ten eerste moeten passagiers de laatste versie van het vaccinatiecertificaat downloaden op de website Liqahcorona, in het geval dat het certificaat vóór 10 juni is afgegeven. Ten tweede moeten reizigers de papieren A4-versie van het certificaat afdrukken of de digitale versie downloaden en op hun telefoon opslaan. Dit moet gebeuren vóór de aankomst op de luchthaven. Als derde stap moeten reizigers dit certificaat voorleggen aan de incheckbalie.

De luchtvaartmaatschappij wijst er ook op dat dit vaccinatiecertificaat, andere, door de Marokkaanse autoriteiten genomen maatregelen, niet opheft. Royal Air Maroc voegt er bovendien aan toe dat de meeste landen ondanks het vaccinatiepaspoort, een negatieve coronatest, quarantaine en reisdocumenten vereisen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team