Zoeken

Marokkaanse inlichtingendienst leidt Belgische politie tot terreurverdachte

6 maart 2022 - 15:00 - Wereld

©

Nieuw succes voor de Marokkaanse inlichtingendienst DGST. Dankzij een tip van de veiligheidsdienst kon een Belgische Marokkaan die aanslagen voorbereidde, in België worden gearresteerd.

In een persverklaring melden de Marokkaanse autoriteiten dat de Belgische veiligheidsdiensten de verdachte hebben kunnen arresteren in het kader van de strijd tegen het terrorisme en het gewelddadig extremisme.

Lees ook: Marokko: arrestatie voorkwam aanslag met bomauto

De arrestatie van de Belgische Marokkaan volgt op de aanhouding op 2 maart in de regio van Tata, van een Marokkaan verdacht van "een grensoverschrijdend terroristisch plan". Onderzoek van de Marokkaanse veiligheidsdiensten toonde aan dat de verdachte geld ontving uit België voor de "aankoop van chemische producten gebruikt voor de vervaardiging van explosieven".

Lees ook: België start terrorisme-onderzoek na aanval op Belgische in Marokko

Verder werd ook aangetoond dat de verdachte die in Tata werd gearresteerd, plannen had om aanslagen te plegen tegen hoge Marokkaanse verantwoordelijken, militaire en veiligheidsgebouwen en gevangenissen. Hij wilde de aanslagen met bomauto’s plegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team